Інформаційно-інтелектуальна платформа оцінювання прогнозованої поведінки туристів щодо повторного відвідування регіону
1. Ziyadin S., Borodin A., Streltsova E., Suieubayeva S., Pshembayeva D. Fuzzy logic approach in the modeling of sustainable tourism development management. Polish Journal of management studies. 2019. 19 (1). 492–504. DOI: 10.17512/pjms.2019.19.1.37.
2. Vujičić M. D., Kennell J., Morrison A., Filimonau V., Štajner Papuga I., Stankov U., Vasiljević D. A. Fuzzy modelling of tourist motivation: An age-related model for sustainable, multi-attraction, urban destinations. Sustainability. 2020. 12 (20). 8698. DOI: 10.3390/su12208698.
3. Tseng M. L., Wu K. J., Lee C. H., Lim M. K., Bui T. D., Chen C. C. Assessing sustainable tourism in Vietnam: A hierarchical structure approach. Journal of cleaner production. 2018. 195. 406–417. DOI: 10.1016/j.jclepro.2018.05.198
4. Тімінський О. Г., Войтенко О. С., Райчук І. В. Аналіз моделей і методів діджиталізації бізнес-процесів. Управління розвитком складних систем. 2021. № 46. С. 38 – 47. DOI: 10.32347/2412- 9933.2021.46.38-47.
5. Zhijun C., Hsieh T. S., Huang C. H., Ghaffari M. Sustainable tourism supply chain assessment using hybrid decision-making methods under fuzzy uncertainty. Mathematical Problems in Engineering. 2022. 1–12. DOI: 10.1155/2022/2673972
6. de Paula L. B., Gil-Lafuente A. M., Alvares D. F. A contribution of fuzzy logic to sustainable tourism through a case analysis in Brazil. Journal of Intelligent & Fuzzy Systems. 2021. 40 (2). 1851–1864.
7. Ocampo L., Ebisa J. A., Ombe J., Escoto M. G. Sustainable ecotourism indicators with fuzzy Delphi method – A Philippine perspective. Ecological indicators. 2018. 93. 874–888. DOI: 10.1016/j.ecolind.2018.05.060
8. Mohammed R. T., Alamoodi A. H., Albahri O. S., Zaidan A. A., AlSattar H. A., Aickelin U., Albahri A. S., Zaidan B. B., Ismail A. R., Malik R.Q. A decision modeling approach for smart e-tourism data management applications based on spherical fuzzy rough environment. Applied Soft Computing. 2023. 143. 110297. DOI: 10.1016/j.asoc.2023.110297
9. Лепетюк В. Б., Травкіна О. А. Застосування ГІС-технологій для формування бази геопросторових даних гастрономічного туризму України. Управління розвитком складних систем. 2022. № 51. С. 69 – 80. DOI: 10.32347/2412-9933.2022.51.69-80.
10. Дані 327 респондентів для оцінювання прогнозованої поведінки туристів щодо повторного відвідування регіону. URL: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1L0s1MvL9PkJgYHT_hicAlEof1zNsfUXE/edit?usp=sharing&ouid=110688046638619396256&rtpof=true&sd=true (дата звернення: 03.08.2024).
11. Polishchuk V., Kelemen M., Włoch I., Polishchuk A., Sharkadi M., Mlavets Yu. Conceptual Model of Presentation of Fuzzy Knowledge. CEUR Workshop Proceedings. 2021. Vol. 3018. P. 1–12. DOI: http://ceur-ws.org/Vol-3018/Paper_1.pdf
1. Ziyadin, S., Borodin, A., Streltsova, E., Suieubayeva, S. & Pshembayeva, D. (2019). Fuzzy logic approach in the modeling of sustainable tourism development management. Polish Journal of management studies, 19 (1), 492–504. https://doi.org/10.17512/pjms.2019.19.1.37.
2. Vujičić, M. D., Kennell, J., Morrison, A., Filimonau, V., Štajner Papuga, I., Stankov, U. & Vasiljević, D. A. (2020). Fuzzy modelling of tourist motivation: An age-related model for sustainable, multi-attraction, urban destinations. Sustainability, 12(20), 8698. https://doi.org/10.3390/su12208698.
3. Tseng, M. L., Wu, K. J., Lee, C. H., Lim, M. K., Bui, T. D., & Chen, C. C. (2018). Assessing sustainable tourism in Vietnam: A hierarchical structure approach. Journal of cleaner production, 195, 406–417. https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2018.05.198.
4. Timinsky, A., Voitenko, O., & Raichuk, I. (2021). Analysis of models and methods of business processes digitalization. Management of Development of Complex Systems, 46, 38–47. dx.doi.org\10.32347/2412-9933.2021.46.38-47.
5. Zhijun, C., Hsieh, T. S., Huang, C. H. & Ghaffari, M. (2022). Sustainable Tourism Supply Chain Assessment Using Hybrid Decision‐Making Methods under Fuzzy Uncertainty. Mathematical Problems in Engineering, 2022 (1), 2673972. https://doi.org/10.1155/2022/2673972.
6. de Paula, L. B., Gil-Lafuente, A. M. & Alvares, D. F. (2021). A contribution of fuzzy logic to sustainable tourism through a case analysis in Brazil. Journal of Intelligent & Fuzzy Systems, 40 (2), 1851–1864.
7. Ocampo, L., Ebisa, J. A., Ombe, J. & Escoto, M. G. (2018). Sustainable ecotourism indicators with fuzzy Delphi method–A Philippine perspective. Ecological indicators, 93, 874-888. https://doi.org/10.1016/j.ecolind.2018.05.060.
8. Mohammed, R. T., Alamoodi, A. H., Albahri, O. S., Zaidan, A. A., AlSattar, H. A., Aickelin, U., ... & Malik, R. Q. (2023). A decision modeling approach for smart e-tourism data management applications based on spherical fuzzy rough environment. Applied Soft Computing, 143, 110297. https://doi.org/10.1016/j.asoc.2023.110297
9. Lepetyuk, V. B. & Travkina, O. A. (2022). Application of GIS technologies for the formation of geospatial data base of gastronomic tourism of Ukraine. Management of Development of Complex Systems, 51, 69 – 80. https://doi.org/10.32347/2412-9933.2022.51.69-80.
10. Data of 327 respondents to assess the predicted behavior of tourists regarding repeated visits to the region. URL: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1L0s1MvL9PkJgYHT_hicAlEof1zNsfUXE/edit?usp=sharing&ouid=110688046638619396256&rtpof=true&sd=true (accessed on: 27.09.2024).
11. Polishchuk, V., Kelemen, M., Włoch, I., Polishchuk, A., Sharkadi, M. & Mlavets, Yu. (2021). Conceptual Model of Presentation of Fuzzy Knowledge. CEUR Workshop Proceedings, 3018, 1–12. URL: http://ceur-ws.org/Vol-3018/Paper_1.pdf.